Seruri pentru culturi celulare

    Caracteristici standard:

Descriere

Serul este folosit in mod uzual ca un supliment pentru mediile de cultura pentru celule. Cel mai utilizat este serul fetal, dar ocazional, se poate folosi si ser de la viteii nou-nascuti sau de la donori adulti. 

Rolul serului in culturile celulare este de a furniza o varietate de proteine macromoleculare, nutrienti cu masa moleculara mica, proteine necesare transportului de componente insolubile in apa si alte componente necesare cresterii in vitro a celulelor, precum hormonii si factorii de atasare. In plus, serul joaca rol de solutie tampon si are capacitatea de a lega si neutraliza componentele toxice.Exista doua tipuri de ser fetal bovin, de grad American si grad European. Cel de grad American se obtine de la animale din tari certificate ca fiind libere de encefalopatie bovina spongiforma si boala mana picior. Doar utilizarea acestui tip de ser le permite cercetatorilor sa trimita celulele sau produsele celulare in alte tari cu reglementari stricte de import.

Pentru a obtine serul fetal, sangele este colectat aseptic in pungi sterile de unica folosinta si lasat sa se coaguleze. Dupa separarea completa a serului de cheag, acesta este colectat si inghetat.  Este selectat doar serul care indeplineste toate cerintele.

Pentru a inactiva proteinele complement, serul este supus unui tratament termic la 56ºC timp de 30 minute.Celulele stem embrionare sunt celule pluripotente derivate din peretele interior al blastocistului. Celulele stem pot fi mentinute in vitro pentru perioade indelungate de timp fara a-si pierde capacitatea de diferentiere atunci cand sunt reimplantate in blastocist. Ele se pot diferentia in celule neuronale, musculare, endoteliale. Serul folosit pentru cultura acestui tip de celule necesita un pre-screening.

Celulele stem mezenchimale sunt celule multipotente care se pot diferentia in condrocite, miocite, adipocite sau celule betapancreatice. Spre deosebire de alte celule stem umane, acestea pot fi obtinute in cantitati suficiente pentru a putea fi folosite in aplicatii clinice. Serul este deja testat pentru aceasta aplicatie pentru a elimina timpul pierdut de cercetatori pentru testare/retestare.

Pe langa serurile de origine bovina, mai sunt dsponibile si seruri de origine cabalina, porcina, caprina.

Specificatii complete

Origine Tipuri Impachetare Conditii de pastrare
Bovina Ser fetal bovin (grad American sau European)
Ser fetal dializat
Ser fetal inactivat prin caldura
Ser fetal iradiat cu raze Gamma
Ser fetal pentru culturi de celule embrionare
Ser fetal filtrat cu carbune
Ser fetal aprobat TET
Ser fetal pentru culturi de celule embrionare inactivat prin caldura
Ser fetal pentru culturi de celule mezenchimale
Ser de vitel nou-nascut
Ser de vitel nou-nascut inactivat prin caldura
100 ml/500 ml
100 ml/500 ml
100 ml/500 ml
500 ml
100 ml/500 ml
100 ml/500 ml
100 ml/500 ml
100 ml/500 ml
100 ml/500 ml
500 ml
500 ml
-20˚C
Porcina Ser porcin 500 ml -20˚C
Cabalina Ser cabalin
Ser cabalin inactivat prin caldura
500 ml -20˚C
Caprina Ser caprin 500 ml -20˚C
Leporida Ser de iepure 500 ml -20˚C
Umana Ser albumina umana 10 ml/100 ml 2 to 8°C

Produse Noi