Medii gata turnate

    Caracteristici standard:

  • Placi de contact de 55 mm

  • Placi Petri de 60 mm

  • Medii cromogene

  • Flacoane pentru hemoculturi

  • Placute Petri cu mai multe sectoare

  • Gaspack

Descriere

Mediul de cultura poate fi lichid sau solid (sub forma de gel) si este folosit ca suport pentru cresterea si dezvoltarea culturilor de microorganisme. Exista diferite tipuri de medii adecvate diferitor tipuri de microorganisme. Acestea pot fi impartite in medii pentru diferentiere, medii selective si medii pentru cresterea microorganismelor generale.

Mediile de cultura sunt gata de utilizat si sunt disponibile in diferite tipuri de ambalari: 

-placi standard de 60 mm si 90 mm;

-flacoane;

-tuburi. 

Placile pot fi cu un singur mediu de cultura sau pot fi impartite in 2 sau 3 sectoare, cu medii de cultura diferite.

Placile de contact (Rodac) permit recuperarea si cresterea microorganismelor, care sunt prezente in mediul inconjurator, pe medii de cultura adecvate. Sunt usor de folosit, mediul de cultura luand contact direct cu suprafata investigata. Dupa incubare, se obtin informatii despre tipul de microorganism prezent pe suprafata.

Flacoanele pentru hemoculturi contin un mediu nutritiv, bullion creier-inima  imbogatit cu acid p-aminobenzoic si polianetol sulfonat de sodiu, fiind adecvate pentru cultura microorganismelor fastidioase, aerobe si anaerobe, din sangele venos. Acestea exista in 3 variante, pentru adulti, pentru uz pediatric si neonatal.

Pentru testarea susceptibilitatii micobacteriilor, Liofilchem ofera o solutie sub forma unor tuburi in care se afla o combinatie intre mediul de cultura (Lowenstein Jensen) si un antibiotic.

GasPak Pouch System contine tot ce e nevoie pentru a genera un mediu anaerob, microerofilic sau imbogatit cu CO2, mediu adecvat pentru cresterea microorganismelor. Kitul contine o punga sau un container si un plic generator de anaerobioza. In plus, se pot achizitiona si un suport pentru placile care au fost inoculate si trebuiesc incubate.Specificatii complete

Denumire produs Impachetare
Placi de contact de 55 mm 20 placi
Placi Petri de 60 mm 20 placi
Medii cromogene Diverse ambalari
Flacoane pentru hemoculturi 6 flacoane
Placute Petri cu mai multe sectoare 20 placi / 100 placi
Medii de testare a suceptibilitatii micobacterilor 10 tuburi
Gaspack Diverse ambalari

Produse Noi