Discuri pentru antibiograma

    Caracteristici standard:

Descriere

Discurile de antibiograme sunt discuri de hartie cu proprietati speciale, impregnate cu antibiotic si utilizate pentru testarea susceptibilitatii conform metodei Kirby-Bauer. Sunt disponibile in variante de 50 sau 250 de teste.

Principiul metodei:

Discurile sunt aplicate pe suprafata mediului de cultura inoculat cu microorganism provenind din culturi pure. Dupa incubare, placile sunt examinate, iar zonele de inhibitie pentru fiecare disc sunt masurate si comparate cu standardul mentionat in insert; astfel, microorganismele sunt definite ca susceptibile, intermediare sau rezistente la agentul antimicrobian testat.

Limitari:

Testarea susceptibilitatii prin difuzie este o tehnica in vitro si nu poate reproduce conditiile complexe in vivo. Totusi, este un instrument necesar pentru ca medicul sa aleaga tratamentul potrivit. Principalii factori care pot influenta rezultatele sunt: mediul de cultura folosit, impregnarea discurilor, inocularea mediului, temperatura, timpul si atmosfera de incubare, conditiile de pre-incubare si pre-difuzare.Specificatii complete

Clasa de antibiotice Impachetare
Peniciline 5X50 discuri; 50 discuri
Cefalosporine 5X50 discuri; 50 discuri
Carbapeneme 5X50 discuri; 50 discuri
Monobactani 5X50 discuri; 50 discuri
Aminoglicozide 5X50 discuri; 50 discuri
Fluorochinonele 5X50 discuri; 50 discuri
Altele 5X50 discuri; 50 discuri

Produse Noi