Boli oncologice

    Caracteristici standard:

  • Kit-ul realizeaza amplificarea in-vitro a acidului nucleic.

  • Kitul de Real-time PCR este poate fi cantitativ.

  • Kitul BCR-ABL M-bcr Real-TM Quant conține toți reactivii necesari pentru izolarea ARN-ului total, revers-transcrierea ARN-ului în cADN și amplificarea în timp real.

Descriere

Ambele gene BRCA sunt gene supresoare tumorale care determină sinteza de proteine utilizate de către celula într-o cale enzimatică care realizează reparații foarte precise în molecula de ADN. Mutatiile dăunătoare din oricare dintre aceste gene pot dezactiva gena sau proteina pe care o produce. Mutările în aceste gene pot fi asociate cu un risc crescut de dezvoltare a cancerului, în special cancer de sân și cancer ovarian, deoarece celulele cu aceste mutații nu pot repara ADN-ul corect, crescând astfel riscul de acumulare a mutațiilor care pot duce la formarea cancerului.



Mutatiile specifice moștenite în BRCA1 și BRCA2 cresc riscul de a dezvolta cancer de sân și ovarian la femei și sunt asociate, de asemenea, cu riscuri crescute ale mai multor tipuri suplimentare de cancer. Împreună, mutațiile BRCA1 și BRCA2 reprezintă aproximativ 20-25% din cazurile de cancer de sân ereditar și aproximativ 5 până la 10 procente din toate cazurile de cancer mamar. De asemenea, mutațiile în BRCA1 și BRCA2 reprezintă aproximativ 15% din totalul cazurilor de cancere ovariene. Cancerul mamar și cel ovarian asociate cu mutațiile BRCA1 și BRCA2 tind să se dezvolte la vârste din ce în ce mai mici, ceea ce subliniază importanța testării genetice și monitorizării regulate pentru femeile cu un istoric familial de cancer de sân sau ovarian. Identificarea precoce a mutațiilor în aceste gene poate permite intervenții preventive și gestionarea mai eficientă a riscului de cancer.



Specificatii complete

Tipul de Kit Denumire kit Descriere Numar teste Cod produs
Leucemia mielogena cronica (LMC) M-BCR-ABL Real-TM Quant Test in timp real pentru detectia si cuantificarea genei himerice ARNm bcr-abl (M-bcr) si genei ARNm abl. 100 R-O1
Leucemia mielogena cronica (LMC) Oncogenetics BRCA Panel new version Kit de PCR in timp real pentru detectia celor 8 mutatii: BRCA1 (185delAG, 4153delA, 5382insC, 2819delGTAAA, 3875delGTCT, T181G (Cys61Gly), 2080delA) si BRCA 2 (6174delT).  48 R-27/P-48FRT

Produse Noi